DIGITALNI BLIZANCI

Korištenje 3D modela u virtuelnim tura se naziva "tehnologijom digitalnog blizanca"

Otključavanje snage digitalnih blizanaca

Digitalni dvojnici pružaju ogromne prednosti timovima u sektoru proizvodnje koji žele podići performanse i sigurnost svojih radnika na viši nivo. Kao fotorealistični modeli postrojenja ili lokacije, digitalni dvojnici su ključni izvor koji može pomoći u usavršavanju, praćenju imovine i planiranju prostora u proizvodnom procesu.

Prednosti i primene digitalnih dvojnika u proizvodnji

Na najosnovnijem nivou, 3D digitalni dvojnici su slični virtualnim tura. Više su interaktivni od video snimaka ili fotografija, generirani su iz fotografija, ali koriste AI za generiranje dimenzionalno tačnih, navigabilnih modela postrojenja ili lokacije. Termin "digitalni dvojnik" je vrlo širok, i može se odnositi i na visoko integrirane Internet of Things (IoT) i sistemske podatke koji pružaju real-time i čak predviđanja na osnovu podataka koji su u njima. Idealno, ova dva se koriste u harmoniji kako bi se donosile dobro obaveštene i brze odluke. Radnici mogu videti integrisane informacije o sistemu koje im trebaju, u kontekstu fizičkog prostora koji meri.

Digitalni dvostruci su revolucionarni alat u proizvodnji koji omogućavaju timovima da poboljšaju performanse i sigurnost svojih operatera. Oni su fotorealistični modeli fabrike ili lokacije i pružaju ključne resurse za optimizaciju obuke, praćenja imovine i planiranja prostora u procesu proizvodnje.

Industrija 4.0, koja integriše digitalne dvostruke modele, proširenu stvarnost, IoT i mašinsko učenje, pomaže u povećanju proizvodnje i automatizuje mnoge ključne procese.

Digitalni dvostruci mogu se koristiti za različite stvari, kao što su: obuka, planiranje prostora, lokalizaciju dokumentacije za održavanje i popravke, globalne posete i inspekcije bez potrebe za putovanjem i virtuelne ture.

Oni su od koristi jer omogućavaju obuku novih radnika bez fizičkog rizika i mogućnosti da se proizvodnja prekine. Oni također olakšavaju planiranje rasporeda i lokacije mašina i korištenje prostora u skladu sa regulativama za sigurnost. Pomoću digitalnih dvostruka lakše je planirati i sprovesti održavanje i popravke mašina, kao i lakše komunicirati i razmenjivati informacije između različitih lokacija.

ŽELITE DA RADITE SA NAMA?

Ako ste zainteresovani da istražite sve mogućnosti ove funkcije, ne oklevajte da nas kontaktirate, rado ćemo vam pomoći da kreirate savršenu virtuelnu turu za vas.

TOP