Телефакт

D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 11.jpgТЕЛЕФАКТ БК Телевизије одавно је постао синоним за информативну емисију која најбрже, најпрофесионалније и најобјективније преноси све важне информације из земље и света. Правим избором тема и специфичном формом презентације вести Телефакт је, по општој оцени, једина информативна емисија у нашој земљи која може да се пореди са сличним емисијама водећих светских ТВ мрежа. Истраживања показују да Телефакт БК Телевизије месецима бележи раст гледаности и да га у поподневним терминима, свакодневно прати преко милион гледалаца. Самим тим и све више гледалаца верује нашем избору вести и уопште нашој телевизији. По дизајну и професионалности водитеља, што такође показују истраживања, Телефакт није имао озбиљнијег конкурента на тржишту. Сваког дана је ишао у: 06:55, 11:55, 15:55, 18:55 и 23:55 часова.

 Наслови

D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 10.jpgОсим ударног информативног програма као што је Телефакт, Наслови су били кратка форма информативног обавештавања гледалаца петоминутног трајања, у пет минута до почетка сваког новог сата, у којима су гледаоци могли у кратким садржајима да се упознају са најновијим вестима и догађајима гог дана. 

Будилник

“Будилник”, јутарњи програм рађен по светским стандардима а зачињен овдашњим шармом. Сасвим смишљено, да би се гледаоцима “по јутру дан познавао”,почиње осмесима омиљених водитеља Ирене Ђурић и Ивана Зељковића, који ће се смењивати са популарном Мајом Николић и Славком Белеслином. “Будилник” ће звонити да бих вас информисао, забављао али и едуковао, а својом динамиком и сасвим новим приступом јутарњем програму-учинио да гледаоцима БК телевизије јутро постане омиљени део дана.

Јапи

D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 12.jpgЕмисија Јапи је припремала и објављивала путем живе слике преглед економских догађаја у земљи и иностранству. То је била дневна емисија у трајању од десетак минута у којој се могло видети и чути коментари најеминентнијих стручњака о актуелним економским кретањима, курсне листе најзначајнијих светских валута, котације главних сировина и метала, као и вредности индекса највећих светских берзи. Уредник емисије и водитељ је био Дејан Милековић као и други млађи сарадници. 

Спортски програм 

Значајан део програма посебно викендом био је поподневни спортски програм из различитих врста спортова, фудбала, кошарке, тениса и др. Водитељи су били Александар Стојановић и Влада Мијаљевић.

Primera Division

Преноси утакмица шпанске Примере у којима играју најбољи и најскупљи тимови на свету, Реал из Мадрида (актуелни првак Европе) са супер звездама Роналдом, Зиданом, Фигом и Раулом, Барселона са Клајвертом, Енрикеом, Рикелмеом, Валенсија Депортиво и Бетис. у мечевима, Сосиједада и Севиље гледао су могли да прате наше фудбалере: Милошевића, Ковачевића и Његуша.

The F.A. Premier League

Премијер лига недељом од 17 часова преносила је мечеве лиге у којој је највећа посета на стадионима, лига где се постиже највише голова, где играју великани европског фудбала Манчестер Јунајтед, Арсенал и Ливерпул, као и велике њихове звезде Бекам, Овен, Пирес, Ван Нистерлој, Анри и др.

Top Speed 

Top Speed је прво настао као ексклузивни часопис у коме су своје место налазили најбржи и најскупљи аутомобили. У сарадњи са БК телевизијом септембра 2001. године покренуто је телевизијско издање најбржег магазина на Балкану. Кроз свет брзине и најбољих аутомобила гледаоце ексклузивно води и вози Андреј Кулунџић, један од наших најбољих возача, који се успешно доказивао и на иностраној аутомобистичкој писти. Једном недељно гледаоци емисије Top Speed Edition имали су јединствену прилику да га виде како тестира најбоље и најбрже аутомобиле возећи их на полигонима и стазама преко 200 km/h. Емисија је посебно била популарна међу младом генерацијом.

Аранжман

Емисија АРАНЖМАН прати живот и рад наших популарних музичара, без трача, прозаичних питања и дугих досадних разговора. Кроз динамичне садржаје, приказује се она друга страна музике уметника, која је мање или скоро никако позната нашој јавности. Репортаже се снимају увек на локацијама које бирају гости, као њима значајна места у Београду. Аранжман прати и све занимљиве музичке турнеје ван наше земље, а критеријум за саговорнике је да морају бити добри музичари. Поред њих гости емисије могу бити и глумци, спортисти и сви успешни различитих професија, али је тема разговора наравно музика.

Бројач

D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 18.jpgЕмисија о актуелним музичким дешавањима, промоцијама, новим музичким издањима…

Глобус аутобус

ГЛОБУС АУТОБУС је прва емисија која је реализована у оквиру редакције програма за децу БК телевизије. Уз помоћ анимираног јунака, глобуса аутобуса и водитељке Гордане Стоилковић, сваке недеље водимо наше најмлађе гледаоце на пут око света. Деца имају прилику да упознају занимљиве пределе, људе и обичаје и да открију како живе њихови вршњаци широм света. Уредник и аутор емисије је Марина Бјелић Ђурић. Водитељ је Гордана Стоилковић.

Block Buster – Trailer

D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 16.jpgПрво „Block Buster“, а потом емисија “Trailer”, у новом амбијенту, поготово што се тиче сценографије, са добро познатом водитељком – Јованом Јанковић. Током ове емисије гледаоце ће очекивати пуно изненађења: Јована се побринула да у своју емисију доведе занимљиве госте из света филма и уметности који ће давати своје коментаре и критике нових филмова у свету и код нас, о актуелностима и дешавањима која нас очекују. Видећете и топ листе филмова: америчка, британска и домаћа. Ту је и незаобилазни филм холивудске А продукције који ће гледаоци имати прилике да у скраћеној верзији одгледају у емисији.

Црно на бело

Наташа Миљковић водитељка емисије Црно на бело. 

D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 22.jpg

Discovery

Познајемо ли сами себе…? Познајемо ли свет око нас…? Како смо настали..? Чиме смо све окружени…? Само су нека питања од оних које сами себи често постављамо али никад не налазимо одговор. Оно што сте одавно желели да знате… Програм који ће Вас својим открићима оставити без даха! Било да сте авантуриста, или сте само знатижељни, привлаче Вас екстремне, мистериозне ствари, а поред тога желели би сте да видите нешто што никад пре нисте имали прилику, РТВ БК Телеком ће Вам и то омогућити помоћу ове емисије.

Квиз – Златна жица

„Златна жица“ је једно време најгледанији квиз у Србији и шире који свакодневно пратило неколико стотина хиљада гледалаца. Златна жица представљала је спој контакт програма, телефонске игре знања и забавног квиза. 

D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 20.jpg

Квиз – Желите ли да постанете милионер

Најгледанији квиз у свету који се емитује у више од 100 земаља света захваљујући БК телевизији имају прилику да прате и гледаоци у нашој земљи. Квиз је водио Иван Зељковић по квизу назван Зека Милионер. У емисији су гостовали екипе или појединци, породични људи, хуманитарци и донатори, а највећи број поена у једној емисији освојио је тадашњи премијер Зоран Ђинђић који је целокупан износ дао у добротворне сврхе.

Квиз – Најслабија карика

“Најслабија карика”, која носи највећу наградну суму од 5 милиона динара је брз, динамичан и драматичан шоу из Велике Британије. У једином квизу тактике на овим просторима деветоро људи покушава да освоји новац везивањем ланца од девет тачних одговора. После сваке рунде такмичари изгласавају једног непожељног „најслабију карику“ коју треба збацити из тог круга квиза. У игри знања и ризика, у борби са временом, противницима, строгим и бескомпромисним водитељем, опстаје „само једна карика“. Највећа до сада освојена сума износила је 912.000 динара.

Арсенал

Аутори емисије су Бошко Љубинковић и Бојан Т. Драгићевић. Серија се бавила друштвено-историјским догађајима из прошлости, како у свету, тако и код нас и покушава да разјасни догађаје на један нов начин. Урађено је и емитовано више од 50 епизода. Обрађиване су све велике совјетске битке, униформе из Првог Светског рата, Израелско – арапски ратови, велике војсковође, оружје… Емисије су реализоване уз помоћ: Института за савремену историју, Војске Србије и Црне Горе, Краљевског Двора, амбасаде Јапана, Немачке, Кипра, Израела, Руском дому, Лондонском институту за извештавање о рату и миру, Војном музеју…

Експиријум

D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 25.jpgСлоган емисије “Шта се, док Ви спавате, дешава на улицама града”, говори сам за себе шта је тема „Експиријума“. Како је екипа Експиријума готово 24 часа на улицама Београда, врло често могу се видети аутентични снимци полицијских потера, а наша камера је готово увек само неколико тренутака после неког догађаја била на лицу места. Осим догађаја из домена црне хронике, људске драме и трагедије, али и теме које задиру у социјалну сферу неретко су обрађиване у Експиријуму. Уредник и водитељ емисије „Експиријум“ био је Игор Спасов.

Преко ивице

Документарни серијал „Преко ивице“ је један од најсложенијих ауторских подухвата БК телевизије. Преко ивице прати збивања на “врућим” местима Земљине кугле, као и задатке које обављају неке војне формације. У првој, од планиране три сезоне, екипа серијала је била у Авганистану, Таџикистану, Русији, Палестини, Израелу, на Косову, а такође и у посети једној специјалној јединици ВЈ. Свако од тих путовања доживљено је и испричано на специфичан начин, који је био изузетно прихваћен од гледалаца БК телевизије, о чему говори и податак да је 12 епизода серијала, емитованог од почетка фебруара до почетка јула 2002. године, било на петом месту гледаности свих емисија БК телевизије, а уједно и најгледанија ауторска емисија. У II сезони аутор серијала Преко ивице Аљоша Миленковић је припремио 12 нових епизода међу којима су и приче о једној специјалној ронилачкој јединици Норвешке армије, о нашој дијаспори у Ослу, емисије о новој специјалној јединици српске полиције Жандармерији, о уласку руских специјалаца на Косово 1999. Ираку, европском космодрому у Куруу, као и о једној јединици француске војске.

Пиши бриши

„Пиши бриши“ је ТВ-магазин за децу, колажна емисија састављена од прича кроз које деца могу да се информишу о актуелним догађајима, како могу квалитетно да проведу слободно време. Емисија се састоји од неколико сталних рубрика: прича за добро јутро, спортски кутак, прилог о позориштима, филмске вести, вести из школе, разговор са гостом, топ листа књига за децу и музички кутак. Уредник и аутор емисије – Марина Бјелић Ђурић Водитељ Тања Ћурчић.

Отисак

ОТИСАК – емисија из културе, емисија о култури. Колико и шта знамо о свом културном наслеђу, Ивана и Тања истражују полазећи од актуелног догађаја. Отисак образује, подсећа, истражује, открива. Аутори и водитељи Ивана Димитријевић и Тања Костић. Уредник емисије је Дејан Вученовић.

Свитац

„Свитац“ је инсект који се јавља позног пролећа и живи до ране јесени. Својим сјајем најављује добру жетву. Магазин о култури Свитац покушава да обасја све тамне и светле стране наше културне стварности. Јавља се сваког петка и најављује добру жетву. Магазин Свитац чини више сегмената. Први део емисије даје приказ културних дешавања протекле недеље. Свака емисија има и свог главног глумца. У сегменту интервју наши али и страни уметници говоре о својим првим сећањима, свом животу, стваралаштву… Централни део емисије јесте тема недеље. Кроз мишљења многих познатих учесника и креатора нашег друштвеног живота и сам ауторски текст Свитац ако ништа друго ставља прст на колективно чело. Уредник емисије Дејан Вученовић, новинари Ивана Димитријевић, Ана Радовановић и Зорана Спасојевић.

У поверењу

Anja RankovićБК Телевизија представља своју нову емисију “У поверењу” чији је аутор је Ања Дмитровић (Ранковић) . То је talk-show емисија, рађена на један нови, другачији начин. “У поверењу” је прича о обичним људима – о њиховим проблемима, радостима, надањима, тајнама. Уз помоћ стручњака и публике, покушаћу људима да објасним да нису сами, да проблеми који муче њих, муче и остатак света и да нису нерешиви, каже аутор Ања Дмитровић. Теме емисије су разне: како да добро изгледамо после 50 године, како здраво да се хранимо, живот са дијабетесом, како победити рак, како васпитати децу, дрога у школама, алкохол. Емисија “У поверењу” и ја као аутор нисмо ту да критикујемо, нити да делимо савете, већ да покушамо да помогнемо, каже Ања и додаје да нико из њене емсије неће изаћи незадовољан, “прозван” или критикован.

У тренду

У тренду је ауторска емисија Снежане Дакић, установљена октобра 1994. а од јануара 2001. емитује се на БК Телевизији. За све то време стекла је статус култне емисије која успоставља критеријуме, будући да покрива тенденције у области моде, дизајна, стила живота и уметности како у нашој земљи тако и у иностранству. Ту се прате трендови на сајмовима моде попут Париза, Лондона, Милана, Мадрида, Фиренце, Венеције и сл. D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 17.jpgкоје су испратили ауторка, њени гости и гледаоци. Такође су у емисији нашле место престижне манифестације које су се одржавале и у нашој земљи у области моде, филма, уметности, музике, театра, медија, познатих личности и сл. Аутор и водитељ је Снежана Дакић, од средњошколских дана је у медијима, најпре на радију: Студио Б, Индекс 202, Радио Београд, Б 92, Радио Политика, а потом од 1993. на Телевизији Студио Б, ТВ Политика и РТВ БК Телеком и др.

Разоткривање

D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 21.jpgУ серијском програму преузимане су и куповане углавном америчке серије из живота тајних агената познатих обавештајних агенција (CIA, КГБ-а). Дрига серија Западно крило која је изазвала пажњу гледалаца ставља учеснике – глумце у ходнике Беле куће било да су део њеног особља али и њихових главних становника Председника и Прве даме Америке.

ТВ Бинго

ТВ БИНГО је томболска игра на срећу типа 15/90, где се се добици проналазе јавно у току ТВ емисије у трајању од 30 минута. Прва емисија је емитована 08. јуна 1996. године у 20:00 на Првом програму РТС-а. ТВ Бинго картице се продају у низу једна по једна. Свих 90 бројева се налазе на картици распоређени у шест комбинација по 15 бројева. Лоптице се извлаче из бубња све док се не пронађе добитак са свих 15 погођених бројева у оквиру једне комбинације. Извлачење се тада прекида и објављује се извештај о броју добитника са 15, 14 и 10 погодака (у два реда исте комбинације). Добици су новчани. Извлачећи и бројеве серијског броја картице, траже се робни и други новчани добици.

Укрштене речи

„Укрштене речи“ је емисија која је емитована сваког радног дана у трајању до петнаест минута. Надовезују се на наше политичке прилике и прате шта се дешава у земљама око D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 13.jpgнас. Гледаоци имају прилику да сазнају како данас живе они са којима смо некада живели заједно (Словенија, Хрватска, БиХ, Македонија) и како живе људи око нас (Мађарска, Румунија, Бугарска, Грчка). Ако желите да будете у току са најновијим дешавањима и занимивостима из региона у којем живите ово је права емисија за вас. Аутори и водитељи су били Бранко Веселиновић и Милош Миловановић.

Свет на длану 

Резултат слика за свет на длану контики мићићЈедна од култних емисија великог пустолова и путописца, аутора вероватно најгледаније телевизијске емисије која је била на овим просторима, а са задовољством и гледалаца БК Телевизије. Емисија Свет на длану је на један необичан начин са изузетно припремљеним текстом водитеља и текстописца који су нам дочаравали лепоте најразличитијих крајева широм света, од Азије и Аустралије, преко Медитерана, Африке и обе Америке. Слободан Мицић је ту емисију годинама водио са великом љубављу, познавањем и професионалним ентузијазмом.

– За све емисије БК Телевизије обезбедити видео записе, шпице емисија и изабрати репрезентативне узорке сваке појединачне емисије, по једну или две емисије.   

Бисери

D:\Mitrovic\Mitrovic\BK tv 23.jpgЕмисија БИСЕРИ, аутора Вање Булића, напунила је једанаест година недељног приказивања. До сада је снимљено 540 емисија. Бисери су прва ауторска емисија снимљена на БК 24. децембар 1994. године и од тада се приказују без престанка, из недеље у недељу. Са репризним приказивањем и емитовањем на сателиту, Бисери су ангажовали готово сто дана програма! Емисија је замишљена као класичан ток шоу програм, али са људима који се ретко или никада не појављују на телевизији. Једини критеријум је да имају интересантан живот. Зато је водитељ емисије само знатижељан слушалац нечије исповести, али као класичан новинар, који усмерава причу али истовремено не може битније да је коригује јер она већ животом исписана. Са променама у друштву, мењала се различита структура гостију, па је ТВ критичар Бранка Оташевић 1995. године у Политици написала да су Бисери најбоља документарна емисија на телевизији. Првих десетак гостију су биле познате личности са мрљама у биографији, а онда је концепт промењен, па су Бисери постали галерија ликова најчешће непознатих људи: од ситних криминалаца, наркомана, проститутки, људи из секти, дилера, хомосексуалаца, пророка, али и несрећних судбина – избеглица, ратника, изгубљених и нађених људи, тешко оболелих и срећно излечених, а с времена на време појаве се и лекари, адвокати, доктори наука, глумци, естрадне звезде али само ако у својој биографији имају неко занимљиво ишчашење или мрљу. 

Није српски ћутати

Ауторска емисија Драгана Бујошевића коју гледају они који одлучују у Србији, почела је са емитовањем 8. априла 2001. године, а први гост је био председник Југославије Војислав Коштуница. У “Није српски ћутати” говорили су и Зоран Ђинђић, Мило Ђукановић, Предраг Булатовић, Драгољуб Мићуновић, Душан Михајловић, Небојша Човић, Горан Свилановић, Војислав Шешељ, Вук Драшковић, Бане Ивковић, Зоран Баки Аранђеловић, Ненад Чанак, Александар Влаховић, Бата Живојиновић, Веља Илић, Млађан Динкић, Мирољуб Лабус, Чедомир Јовановић, Божидар Ђелић, београдски муфтија Хамдија Јусуфспахић, владике Лаврентије и Атанасије Ракита… “Није српски ћутати” је једина телевизијска емисија у којој је гостовао Милан Милутиновић, председник Србије. Прво појављивање на телевизији после 5. октобра 2000. године у њој су имали Зоран Лилић, бивши председник Србије и Југославије, Мирко Марјановић, бивши премијер Србије, Небојша Павковић, бивши начелник Генералштаба Војске Југославије, Борка Вучић, бивша “Милошевићева банкарка за специјалне задатке”, Миодраг Костић, “српски краљ шећера”… “Није српски ћутати” је била међу двадесет најгледанијих емисија у Србији. 

Таблоид

Таблоид – подвучен жутим ауторска је емисија Александра Филиповића која се труди да на оригиналан и духовит начин представи наше позната личности, из неког другог угла. Имиџ Таблоида јесу његови гости, интригантне најаве, занимљива сценографија и темељна припремљеност водитеља. До сада су гостовали: харизматични политичари и фаталне српске плавуше и естрадни уметници. Своје катапултирање у звезде доживели су многи певачи из бивших југословенских република. На канабету ове телевизијске причаонице седели су Титов унук али и Милошевићев зет. Рејтинг Таблоида подигле су скандалозне личности, али и највећи домаћи уметници и новинари.

 Док Анђели спавају

Патријарх Павле у емисији “Док анђели спавају” код ауторке и водитељке Марине Рајевић Савић

Док Анђели спавају је ауторска емисија познате водитељке Марине Рајевић Савић. Ова емисија која је почињала у каснијим вечерњим сатима држала је пажњу великог броја гледалаца због тема и учесника – једног госта који је  пажљиво изабран у односу на тему сваке емисије. 

Емисија “Док анђели спавају” углавном је била посвећена темама које су истраживале однос родитеља и деце, различите концепте остваривања родитељске улоге и њихове улоге као васпитача са свим знањима и незнањима које обухвата родитељска васпитна улога, а која се одражавају на сам процес одгајања, васпитања и раста и понашања деце у различитом узрасту. Њени гости су били углавном познати или и мање познати људи из различитих професија и статусних слојева, професори универзитета, естрадни уметници, спортисти, али и познати духовници СПЦ. Често су гости били и дечији психолози, психијатри, психотерапеути, породични психолози који су у разговору са водитељком давали важне коментаре и осврте на поједина девијантна понашања, несналажења родитеља у многим за њих познатим или непознатим ситуацијама, а све у циљу веома добронамерне улоге и функције водитеља Марине Рајевић Савић. Емисија је била превасходно едукативна али и врло занимљива и изузетно гледана због чега је трајност ове емисије из недеље у недељу премашила многе рекорде. 

0