ZAMAK DESPOTA STEFANA LAZAREVIĆA

3D modeli su multifunkcionalni alat za različite industrije, od online prodaje i marketinga, preko arhitekture i igrica, pa sve do aplikacija za hibridne virtuelne ture. Oni pružaju jedinstveni uvid u proizvode i okruženja, što pomaže u prodaji i promociji proizvoda, a takođe se koriste i u arhitektonskim projektima i igracama, kao i u hibridnim virtuelnim turama gde daju mogućnost da se posetioci upoznaju sa objektom ili lokacijom pre nego što stignu na mesto.

3D modeli su izvanredan način da se poboljša posmatračevo iskustvo i daje im bolju predstavu o proizvodu ili objektu. Sa 3D modelima, vaši posetioci ili kupci mogu da pregledaju proizvod sa svih strana, da ga ispitaju detaljno i da se bolje upoznaju sa njim, što može doprineti većem interesovanju i povećanju prodaje.

IZRADA 3D MODELA ZA VAŠE POTREBE

3D modeliranje predstavlja ključni alat za unapređenje vašeg marketinškog mixa, arhitektonskog projektovanja i kreiranja interaktivnih virtuelnih tura. Mi se specijalizujemo za izradu visokokvalitetnih 3D modela koji će vašim projektima dati dodatnu dimenziju i privući više pažnje.

3D u marketingu

Naše 3D modele koristimo za približavanje potencijalnim kupcima i privlačenje njihove pažnje. Ovi modeli su izvrsni za prezentaciju proizvoda ili objekata u realističnom okruženju, dajući kupcima mogućnost da se detaljnije upoznaju sa njima pre nego što ih kupe.

 • Realistični prikaz proizvoda
 • Virtualne ture sa interaktivnim elementima
 • Animacije i video zapisi sa visokom rezolucijom
 • Integracija sa online prodajom
 • Augmented reality (AR) aplikacije za poboljšanje korisničkog iskustva
 • Podrška za društvene mreže za širenje vidljivosti i promociju proizvoda/usluga.

3D u arhitekturi

Korišćenje 3D modela je neophodno za arhitekte i dizajnere koji žele da prikažu svoje kreativne ideje i projekte u potpunosti. Ovi modeli su idealni za prikaz projekta u realističnom okruženju, što omogućava arhitektima da se detaljnije upoznaju sa njima i da lakše donose odluke o izgledu i funkcionalnosti objekta.

 • 3D prikaz ideja i planova
 • Virtualne ture objekata
 • Prikaz projekta u različitim fazama izgradnje
 • Primena u 3D printanju
 • Unapređenje prezentacija projekata
 • Vizuelizacija budućih objekata

3D u virtuelnim turama

Kreiranjem virtuelnih tura pomoću 3D modela, omogućavate posetiocima da dožive vaš proizvod ili objekat u potpunosti - bez potrebe za fizičkim posetom. Naši 3D modeli su dinamični i interaktivni, što omogućava korisnicima da prelaze preko terena ili rotiraju objekat sa različitih uglova, što pruža još bolji uvid u vaš proizvod ili objekat.

 • Virtualni obilasci i demonstracije
 • Augmented reality (AR) aplikacije
 • Virtualni muzeji i izložbe
 • Online prodaja proizvoda ili objekata u 3D-u

Primena 3D modela

Kreativne mogućnosti sa 3D modelima: od virtuelnih tura do AR aplikacija

3D tereni su revolucionarni način da se posetiocima turističkih destinacija pruži realistično iskustvo. Korišćenjem 3D tehnologije, omogućavamo posetiocima da uđu u virtuelnu turu i da se upoznaju sa reljefom ili terenom iz kojeg ulazimo u turu. Ovo daje posetiocima jedinstvenu perspektivu i omogućava im da se detaljnije upoznaju sa destinacijom pre nego što je posete uživo.

3D objekti i predmeti su ključni za stvaranje autentičnih i realističnih virtuelnih tura. Naši 3D modeli su napravljeni tako da se mogu rotirati i animirati, kao i da se podešavaju okruženje, svetlo i teksture. Ovakve funkcije omogućavaju posetiocima da se detaljnije upoznaju sa objektom ili proizvodom i da dobiju potpuno novo iskustvo u poređenju sa statičnim fotografijama ili slikama.

Korišćenjem tehnologije 360 stepenih rotacija, omogućavamo našim klijentima da prezentuju svoje proizvode na najdinamičniji način. Ova opcija dozvoljava potencijalnim kupcima da detaljno ispitaju proizvod sa svih uglova, kroz animaciju okretanja u 36 frejmova u sekundi. Ova tehnologija je ključna za prodaju proizvoda putem interneta, jer omogućava kupcima da se upoznaju sa proizvodom na način koji je najbliži fizičkom iskustvu.

3D floorplanovi i renderi predstavljaju naprednu tehnologiju koja omogućava potencijalnim kupcima ili posetiocima da se detaljnije upoznaju sa prostorom pre nego što ga posete. Ova tehnologija pruža virtuelnu turu kroz kompijuterski generisan prikaz stana, koji omogućava rotiranje, animaciju i podešavanje okruženja, svetla i tekstura. Ovo je idealno za one koji žele da pruže realistično iskustvo svojim kupcima ili posetiocima, ili za one koji žele da planiraju i dizajniraju prostor pre nego što ga izgrade.

3D stereo virtuelne ture donose još veću realnost i dubinu u virtualni svet. Koristeći VR uređaje, korisnici mogu da se osećaju kao da su deo scenografije i da se kreću kroz prostor sa visokom tačnošću. Stereografski doživljaj omogućava da se objekti i predmeti prikazuju sa većom preciznošću, što dovodi do još većeg osjećaja prisustva u virtuelnom okruženju. Ova tehnologija je idealna za arhitekturu, dizajn interijera, istorijske lokacije i druge turističke sadržaje, koji omogućavaju korisnicima da se upoznaju sa detaljima i da se kreću kroz prostor sa većom slobodom.

3D dollhouse kućice su jedan od najpopularnijih načina za prikazivanje nekretnina u virtuelnim turama. Ovi modeli su izuzetno detaljni i korisni za prikazivanje unutrašnjosti i spoljnosti kućice. Oni su izrađeni u obliku "kućice za lutke", što omogućava lakši pregled svih delova kuće. Dollhouse 3D modeli takođe poseduju hotspotove, što omogućava posetiocima virtuelne ture da se detaljnije upoznaju sa svakim delom kuće, poput kupatila, kuhinje, dnevnog boravka i spavaćih soba. Ovaj vid prikaza kućice je idealan za one koji žele da prikažu nekretninu u što realističnijem okruženju i pruže posetiocima virtuelne ture što veću sliku o tome kako bi kuća izgledala kada bi je kupili.

Virtuelne galerije su sve popularnije u svetu umetnosti. Kompijuterski generisane 3D galerije omogućavaju umetnicima da prezentuju svoja dela u digitalnom okruženju, a posetiocima da istražuju i interaktivno iskuse umetnička dela. Ove galerije su fleksibilne i mogu se prilagoditi različitim potrebama, kao što su rotiranje objekata, animacija, podešavanje okruženja, svetla i tekstura. Ove tehnologije su sjajan način za povećanje dostupnosti umetničkih dela i omogućavaju posetiocima da se upoznaju sa njima na novi i zanimljiv način.

Fotogrametrijski 3D modeli su jedna od najrealističnijih vrsta 3D modela koji se mogu koristiti u različitim industrijama. Ovi modeli su izrađeni na osnovu velikog broja fotografija koje se koriste za izradu precizne 3D reprezentacije objekata ili prostora. Zbog fotorealističnosti, ovakvi modeli su idealni za arhitektonske projekte, turizam, geodetske usluge i druge aplikacije gde je potrebna visoka tačnost i detaljnost. Osim toga, fotogrametrijski 3D modeli su fleksibilni i mogu se koristiti za različite namene, kao što su animacije, virtualni obilasci, prezentacije i demonstracije.

AR aplikacije

AR tehnologija koristi 3D modele kao osnovu za stvaranje interaktivnih i realističnih iskustava. Koristeći 3D modele, moguće je prikazati proizvode ili objekte u aplikacijama proširene stvarnosti, što omogućava korisnicima da se detaljnije upoznaju sa njima i da ih isprobaju u različitim scenarijima. Ova tehnologija može biti korisna u industrijama poput arhitekture, automobilske industrije, mode, proizvoda za kuću i mnogih drugih.

3D replika ikone Mileševac izložene na Sajmu turizma 2024.

Nerft 3D model manastira Visoki Dečani

Hobbit iz Prirodnjačkog muzeja u 3D

3D replika modela Tehnički san autora Nikole Tošića

Nerft 3D model poštanskog sandučeta u Vrnjačkoj banji

Kralj Biro u 3D

Naš efikasan procesu 3 koraka

Naš proces izrade 3D modela predstavlja kompleksnu proceduru koja počinje od identifikacije potreba i zahteva klijenta i nastavlja se kroz faze kreiranja, dizajna i izrade do konačnog proizvoda.

Prikupljanje informacija

U ovom koraku, naš tim će raditi sa klijentom da se utvrde potrebnih detalja za izradu 3D modela, kao što su dimenzije, boje, teksture, i drugi specifični zahtevi.

Konceptualizacija i skiciranje

Nakon što su utvrđeni potrebnih detalji, naš tim će kreirati skice i konceptualizaciju 3D modela, kako bi se osiguralo da model odgovara zahtevima klijenta.

Izrada detaljnog 3D modela

U ovom koraku, naš tim će koristiti različite alate i tehnike za izradu detaljnog 3D modela, koji će biti precizan i realističan, a zatim će ga fino obraditi i testirati da se osigura da odgovara klijentovim zahtevima.

Stvorite svoj 3D svet sa nama

Iskoristite naše stručne usluge za izradu 3D modela i ispunite svoje kreativne ideje

TOP