MUZEJI I GALERIJE

Virtuelne ture za muzeje i galerije su korisna opcija za posetioce koji žele da istraže te ustanove iz udobnosti svog doma, pružajući im jedinstvenu perspektivu na umetnička dela i eksponate.

Iskoristite prednosti virtuelnih tura za galerije i muzeje

Iskoristite prednosti virtuelnih tura za galerije i muzeje iz udobnosti svog doma. Naše interaktivne virtuelne ture za muzeje vam omogućavaju da se približite svakom detalju, umetničkom delu i eksponatu, te da dobijete sve informacije na više jezika putem audio zapisa ili virtuelnog kustosa. Uz naše virtuelne ture, možete istražiti i stvarni muzeji i galerije, kao i kompjuterski generisane galerije.

Istražite umetnička dela i slike sa virtuelnim turama!

Naše virtuelne ture 360 su napravljene sa visokokvalitetnim HDR panoramama i pružaju jedinstvenu perspektivu na umetnička dela i eksponate. Koristeći naše virtuelne ture, posetioci mogu istražiti muzeje i galerije koje su im dosad bile nedostupne zbog geografskih ograničenja.

Istražite svet umetnosti sa virtuelnim galerijama koje su napravljene po vašim zahtevima. Naš tim stručnjaka koristi najnoviju tehnologiju da kreira interaktivne, realistične i prilagodljive virtuelne galerije i muzeje. Dostupni su 24/7, sa mogućnostima personalizacije i prilagodljivosti vašim potrebama.

Postupak izrade

Postupak izrade virtualne ture za muzeje i galerije:

Prikupljanje informacija

Prvi korak u procesu izrade virtuelne ture za galerije i muzeje je prikupljanje informacija o eksponatima i umetničkim delima koji će biti prikazani. Ovaj korak uključuje istraživanje i sakupljanje podataka o eksponatima, kao i razgovore sa kustosima i stručnjacima za umetnost.

Snimanje i postprodukcija

Drugi korak je snimanje virtuelne ture uz korišćenje visokokvalitetne opreme za snimanje panorama i HDR slika. Nakon snimanja, snimci se obrađuju i montiraju kako bi se stvorila interaktivna virtuelna tura.

Integracija
i testiranje

Poslednji korak je integracija virtuelne ture u muzej ili galeriju i testiranje da se osigura da je tura interaktivna i da sve informacije prikazuju ispravno. Ova faza takođe uključuje proveru i korekciju eventualnih grešaka i problema.

Mogućnosti i opcije za istraživanje galerija i muzeja

Naše virtuelne ture daju posetiocima jedinstveno iskustvo u istraživanju umetničkih dela i eksponata, omogućavajući im interaktivan pristup i različite perspektive. Koristimo najsavremeniju tehnologiju kako bismo stvorili virtuelne ture koje su interaktivne, realistične i prilagodljive vašim potrebama.

Virtuelna tura kroz izložbenu galeriju omogućava posetiocima da istraže prostor u 360 stepeni, gledajući izložena dela iz različitih uglova i povećavajući ih da vide detalje. Koristeći multimedijalni sadržaj, posetioci takođe mogu dobiti informacije o svakom delu i saznati više o umetnicima i njihovim radovima.

Nudimo širok spektar virtuelnih tura koje sadrže kompjuterski generisane CGI galerije, u kojima umetnici mogu da postave svoja dela i daju informacije o njima. Naš izbor galerija obuhvata različite stilove, od retro i klasičnog, do modernog i futurističkog, tako da imamo opciju za svakoga.

Naš sistem za prodajne galerije pruža vam mogućnost da promenite slike i prateće informacije kao što su autor, naziv, opis i cena i dr. informacija lako i samostalno. Naš backend sistem vam omogućava da pregledate i ažurirate sadržaj galerije u svako doba i sa lakoćom.

Virtuelne ture za muzeje omogućavaju posetiocima da istraže eksponate na detaljan način i pružaju interaktivne opcije koje čine iskustvo još zanimljivijim i informativnijim. Mogu se koristiti opcije poput informacija o eksponatima, audio-vodiča i kvizova, kako bi se osiguralo da posetioci dobiju što više informacija i imaju bolje iskustvo u muzeju.

virtuelne ture za galerije

DIGITALNI MUZEJ

Naš tim stručnjaka je sposoban da stvori digitalni muzej pomoću CGI tehnologije, u kojem će se moći prikazati vaša izložbena postavka i virtuelni vodič. Ova opcija vam daje mogućnost da široj publici približite vaše eksponate i umetnička dela, bez potrebe za fizičkom postavkom.

Naš tim stručnjaka će obaviti snimanje svih vaših predmeta u 360 stepeni sa 36 frejmova, kako bi stvorili animaciju koja će biti visokog kvaliteta i realistična. Ova tehnika će omogućiti posetiocima da okreću objekte i istražuju ih iz različitih perspektiva, što će doprineti jedinstvenom iskustvu.

Koristimo virtuelne asistente kako bismo poboljšali iskustvo posetilaca tura i pružili im dodatna objašnjenja o eksponatima. Ovi virtuelni asistenti su stručni i profesionalni, te će posetiocima pružiti interesantne detalje i istorijske podatke, čineći ture još zanimljivijim.

Naš stručni tim je sposoban da virtuelizuje objekte u muzeju koristeći dva različita pristupa: 1) Snimanjem objekta sa 36 frejmova i izradom animacije za realistično iskustvo, i 2) Lidar skeniranjem objekta i izradom 3D modela koji će omogućiti posetiocima da istraže objekat iz različitih perspektiva i da imaju interaktivan pristup.

VIŠEJEZIČNOST

Naša virtuelna tura pruža posetiocima jedinstveno iskustvo sa mogućnošću da prate profesionalno vođenje audio-vodiča, koji će im dati detaljne informacije o svakom eksponatu i umetničkom delu. Uz to, naša virtuelna tura je dostupna na više jezika, uključujući 7 svetskih jezika, što omogućava posetiocima da istraže muzej ili galeriju na svom materinjem jeziku, bez jezičnih barijera.

Virtuelne ture galerija i muzeja su multifunkcionalne i mogu se koristiti na različite načine:

Dopuna

Kao dopuna tradicionalnim posetama muzeja i galerija, omogućavajući posetiocima da istraže umetnička djela i eksponate iz različitih uglova i sa detaljnim informacijama.

Alternativa

Kao alternativa tradicionalnim posetama za one koji ne mogu da posete muzej ili galeriju zbog geografskih ograničenja ili drugih razloga.

Edukacija

Kao edukativno sredstvo za škole i univerzitete, omogućavajući studentima da istraže umetnička djela i eksponate iz udobnosti svog doma.

Marketing

Kao marketinški alat za promovisanje muzeja i galerije, omogućavajući posetiocima da se upoznaju sa eksponatima i umetničkim delima pre nego što posete muzej ili galeriju.

Primeri

NARODNI MUZEJ NIŠ

Izradili smo virtuelnu turu za Narodni muzej u Nišu. Prezentacija obuhvata arheološku salu, književno memorijalnu postavku Branko Miljković i Bora Stanković, logor Crveni krst i Ćele kulu. Prezentacija je na srpskom i engleskom i poseduje desktop, mobilnu i VR verziju.

MUZEJ U VLASOTINCU

Naš tim stručnjaka je izradio detaljnu virtuelnu turu za Narodni muzej Vlasotince, koja uključuje precizne fotogrametrijske 3D modele, dinamične 360 animacije i interaktivne elemente koji pružaju iskustvo kao da ste uživo u muzeju.

MUZEJ PODUNAVSKIH ŠVABA

Naš tim stručnjaka je izradio interaktivnu virtuelnu turu za Muzej Podunavskih Švaba u Sremskim Karlovcima, koja je dostupna na tri jezika: srpskom, engleskom i nemačkom, u sklopu projekta Novi Sad, grad kulture 2022.

ŽELITE DA RADITE SA NAMA?

Nudimo vam jedinstvenu priliku da zajedno sa našim stručnim timom izradite virtuelnu turu za vaš muzej ili galeriju. Iskoristite najnoviju tehnologiju i stvorite interaktivno i realistično iskustvo za vaše posetioce. Kontaktirajte nas danas i zajedno stvorimo virtuelnu turu koja će biti dostupna svima 24/7. Ne propustite ovu priliku, pozovite nas sada i započnite avanturu virtuelnog sveta.

TOP